5x medaljer ved EYC 2023

af | 9. apr. 2023 | Ungdom

Dette års European Youth Championships er netop afsluttet og Ravnsborgs to atleter, Sofie Kærgaard Nielsen og Nicolas Carter, kan tage hjem med hele 5 medaljer i bagagen.

På aller sidste dag af mesterskabet blev Masters disciplinen spillet. Dette er mesterskabets sidste disciplin, hvor top 24 atleter over hele mesterskabet, går videre til Masters finalespillet.

Her havde Nicolas spillet sig videre til step 2, hvor han derefter skulle spille sig videre i adskillige ‘bedst af tre’ kampe.

Nicolas mødte hård konkurrence og måtte i alle fire kampe ud i tredje og afgørende serie. Dog kunne Nicolas altid holde hovedet koldt og finde de gode slag frem, som sikrede ham sejrene.

I finalen måtte Nicolas atter ud i tredje og afgørende serie, efter et nederlag i første serie. Med resultaterne 269 og 256 i anden og tredje serie, var det dog svært for modstanderen, at slå ham.

Nicolas kunne derfor kalde sig Europamester – IGEN! 🥇

Kæmpe stort tillykke til Nicolas med hans nye titel og utroligt flotte præstation ved dette EYC. Dette EYC var Nicolas’ sidste ungdoms mesterskab – og sikke en måde at afslutte sine ungdomsår. 💚

Nicolas Carter og hans medaljer fra EYC 2023
Sofie Kærgaard Nielsen og resten af holdet med deres bronzemedalje i Teams fra EYC 2023

Sofie Kærgaard Nielsen var debutant ved dette års EYC. Sofie har derfor skulle præstere under nogen forhold, som man aldrig prøver andre steder, end ved et mesterskab.

Sofie og resten af holdet leverede dog utroligt flot og stabilt spil i alle 6 serier af Team disciplinen. Danmark kvalificerede sig derfor som 1’er videre til semifinalerne i Teams, og Sofie var derfor sikret sin første EM medalje.

Semifinalen var utroligt tæt og røg desværre til Frankrigs fordel med 12 sølle kegler. Pigerne vandt derfor en utrolig flot bronzemedalje i Teams disciplinen.

Sofie kan derfor roligt tage en masse erfaring, en masse indtryk og en medalje med hjem i bagagen.
Sofie har fortsat mulighed for at kunne deltage i ét EYC endnu, så mon ikke vi ser mere til hende til et internationalt mesterskab. Vi glæder os i hvert fald til at følge Sofie i fremtiden. 💚

Se alle resultater for mesterskabet lige her.

Samlede overblik over medaljerne til Ravnsborg spillerne